AFIB tehnologija

Atrijalna fibrilacija je najčešća srčana aritmija i jedan od vodećih faktora rizika za nastanak moždanog udara. Redovno i svakodnevno praćenje krvnog pritiska, korišćenjem Microlife merača krvnog pritiska sa AFIB tehnologijom, omogućava ranu detekciju Atrijalne Fibrilacije (AFIB).


Skrining i rana detekcija atrijalne fibrilacije, uz odgovarajuću terapiju mogu smanjiti rizik za nastanak moždanog udara za 64%.


Detekcija atrijalne fibrilacije moguća je samo u režimu trostrukog merenja (MAM režim).

 

Ukoliko tokom trostrukog merenja, aparat detektuje atrijalnu fibrilaciju u 2 od 3 merenja, na displeju će se pojaviti AFIB simbol:

2100-AFIB

U slučaju da se AFIB simbol pojavi više puta tokom ponovljenih merenja, javite se svom lekaru radi detaljnih pretraga i postavljanja dijagnoze.

Šta je MAM režim?


MAM režim je MICROLIFE režim srednje vrednosti.

Aparat obavlja 3 merenja krvnog pritiska u nizu, sa pauzama od 15 sekundi, tokom kojih se vidi odbrojavanje na displeju.
Rezultat je vidljiv nakon trećeg merenja i predstavlja najrealniju vrednost krvnog pritiska u datom trenutku.

Pored toga, ukoliko merač u 2 od 3 merenja prepozna atrijalnu fibrilaciju, na kraju merenja, na displeju će biti vidliv AFIB simbol kao potvrda da je registrovana atrijalna fibrilacija.

Kako aktivirati MAM režim?

Kliničke validacije

Klinički validirani aparati pružaju tačne i pozdane rezulatate i u najosetljivijim grupama pacijenata (dijabetičari, bubrežni bolesnici, trudnice, pacijenti sa aritmijama i sl.). Omogućavaju pozdano praćenje zdravstvenog stanja i olakšavaju donošenje medicinskih odluka.

MICROLIFE merači imaju niz kliničkih validacija koje obezbeđuju pouzdane i tačne rezultate.

Microlife merači pritiska validirani su u skladu sa protokolom Britanskog i Irskog društva za hipertenziju (BIHS) i dobili su najvišu ocenu za tačnost merenja (A/A).

Microlife merači pritiska prošli su nekoliko veoma zahtevnih validacija, te mogu biti preporučeni sledećim specijalnim grupama pacijenata: dijabetičari, bubrežni bolesnici, trudnice u preeklampsiji, gojazni pacijenti, deca preko 12 godina starosti, kao i pacijenti sa AFIBom.

dijabeticari

DIJABETIČARI

bubrezni-bolesnici

BUBREŽNI BOLESNICI

trudnice

TRUDNICE

ikonica-gojazni

GOJAZNE OSOBE

Prijavite se na naš newsletter

Ukoliko želite da primate novosti od nas, savete o poboljšanju zdravlja, informacije o novim proizvodima, akcijama i promocijama unesite Vašu email adresu.