Povodom obeležavanja svetskog dana srca 29.09. u prostorijama Crvenog krsta u Trsteniku, u organizaciji sa Društvom dijabetičara Trstenik koji vodi gospođa Violeta Đekić u okviru Saveza društva Srbije za borbu protiv šećerne bolesti, održano je predavanje o značaju samokontrole krvnog pritiska i šećera u krvi.

Važnost trostrukog merenja krvnog pritiska

merenje krvnog pritiska i saturacije kiseonikom

Izlagač je bila doktorka Žaklina Ristić specijalista interne medicne, direktorka Doma zdravlja „Dr Sava Stanojević“ u Trsteniku. U svom predavanju doktorka je naglasila da je od velike važnosti uraditi tri uzastopna merenja krvnog pritiska, kao i redovno praćenje nivoa šećera u krvi. Nakon održanog predavanja dr Žaklina je odgovorala na pitanja o primeni terapije kod osoba obolelih od dijabetesa, simptomima hiperglikemije i hipoglikemije, ketoacidozi, povezanosti krvnog pritiska i dijabetesa i o značaju rezultata lipidnog sastava u krvi. Prisutni su imali mogućnost da provere svoj pritisak, saturaciju, nivo šećera u krvi, telesnu težinu i BMI (Body Mass Index) Microlife aparatima i nešto više saznaju o njima deljenjem promotivnog materijala.

Inovativne tehnologije u merenju krvnog pritiska

Microlife merači imaju specijalizovanu MAM tehnologiju – tri uzastopna merenja, po preporuci lekara i mogućnost detekcije atrijalne fibrilacije. Više o tome možete pročitati na sledećim linkovima:

Prevencija srčanih bolesti i promena životnih navika

Prevencija srčanih bolesti i dijabetesa je moguća promenom svakodnevnih životnih navika koje uključuju zdravu ishranu, redovnu fizičku aktivnost, dovoljno sati sna, potpuni prestanak pušenja i umerenu upotrebu alkohola.

Osnovne informacije o dijabetesu

Prijavite se na naš newsletter

Ukoliko želite da primate novosti od nas, savete o poboljšanju zdravlja, informacije o novim proizvodima, akcijama i promocijama unesite Vašu email adresu.